剛剛o係俄羅斯打完 7 人欖球世界盃。莫斯科天氣好熱,第一日去練波有d唔係太適應,覺得好辛苦,不過幾日後開始慢慢適應到。比賽前,我地去左當地景點(紅牆)參觀,這裡的建築物都好靚。同埋去左手信街行下,買當地出名既娃娃,亦是我們賽前鬆一鬆的時間。

20130702-salomyiu02

我隊同 England, Argentina, Portugal 同組。第一場對阿根廷輸左,我地真係打得好差,大家打得好亂。第二場對英國都係輸左,但是今日大家打得好好,見到大家盡全力去打。第三場對葡萄牙終於贏了,這場是我們打得最好的一場,大家的表現都 outstanding。

到第四場對格魯吉亞再次負於對手,大家打得都不在狀態,太多 mistake。總括來講,成績不如理想。其實今年的比賽是太多太密,令到大家心理和生理都好累,所以今次世界比賽不在狀態,希望之後可以得到改善。完成今次比賽,我們終於有得休息一陣,迎戰接下來的全國賽。

20130702-salomyiu01

Comments