夏體硬鳳凰計劃



又到o左抖暑時間,對於夏季成立o既夏體硬o黎講呢,就梗係全年無休啦,不過成呢排天氣反反覆覆,就搞到富足主成個月冇波踢,目測應該又月巴o左10磅。

有追開呢個專欄o既讀者都知,體記每個星期二都會租場練波。記得富足主入行時,體記就係植根於跑馬地中間o個兩個人造草場。之後由於會員太踴躍,經常o係個7人場10打10,於是就連根拔起去o左界限街,間唔中又踢o下樂富。之但係由於當時 marketing 宣傳不足,搞到成日唔夠人,更試過多次只係踢半場射燈箱,於是又將主場改到去櫻桃街。

家陣o既櫻桃街,已經回復番以前o既熱鬧,更要租兩節時段先夠喉。至於係唔係夏體硬宣傳有功,富足主就唔敢妄下判斷,但就想借呢度反映一o下,點解體記足球發展o左咁多年,仲係得唔 到政府支持?以呢個月為例,4個星期二之中,體記只有2日租到兩節,其他時間只係得1節,即係得個半鐘,仲未計一落雨就有人選擇性封場(唔係講小虎),試問點樣可以推動足運呢?

09年港足贏到東亞運金牌,逼使政府做o野,推行鳳凰計畫(計劃是否成功不在本文討論範圍之內);夏體硬今年歷史性捧走記協盃,角足主又有冇為我o地爭取下呢?求其整個「洞房」計劃都好o丫!

富足主
logo-dlm-small

image_pdfimage_print
Share via
Copy link
Powered by Social Snap