上期副足主下令唔准講可樂暉,唉,其實我唔講絕對無所謂,反而可樂暉應該諗下究竟幾時得罪左副足主啦。

剛剛星期日,唔少夏體硬成員去左修頓,出席體記 25 週年紀念賽,可能好多球迷一直都好疑惑,究竟夏體硬同體育記者協會代表隊有乜分別,其實簡單黎講,夏體硬相當於球會,體記代表隊等於國家隊,雖然好多隊友每一年收到我o既徵召令都感動到喊足三日劏雞還神,但查實佢地每一位,包括我在內,都會以代表體記出賽為榮,聽聞有部份人無入選體記大軍就傷心到失戀一樣,要去其他地方散心,可見夏體硬以及體記代表席位,同樣都是香餑餑。

講番場波,我地初賽擊敗香港小型足球總會,不過決賽就輸左比唔少港隊前輩壓陣既愉昇元老,雖然我地有丘建威、陳炳安同馮嘉奇助陣,不過呢隊愉昇元老陣中,有陳樹明、陳慶榮、黃福榮、梁能仁、林慶麟、陳志光、黎樹輝等等,個個威風不減當年,最終我地雨戰慘敗,只係得亞軍。

當晚,我同副足主以及幾個隊友食完飯之後去唱 K,有人話好羨慕某甲組球會班主,自己有間「紅色先生」,可以比隊友消遣娛樂,唏,人家可是百年歷史既老牌球會哦呵,我地成軍幾年,已經有咁強勁既 noise,我諗我地唔需要等百年、百年之後亦唔會只得一間屬球會人士o既 K 場咁少,我敢向大家承諾,夏體硬一百週年之日,就係我地上市大搞之時!

columns-dlmsports-slide

 

國足主

Comments