11208936_10153269473014804_1614657410_n

【體路專欄】無見一排,今次係我,我係國足主,唔係富足主,希望大家唔好認錯。

點解咁講呢?事關上次NIKE 5麥花臣搞總決賽,我地先賽和勁旅MILK,再大勝兄弟幫贏左邀請賽冠軍,有球迷向住我大叫「富足主加油」,我當時感覺唔係嬲,而係有股淡淡哀愁,試問積極操fit自己既我,同終日上網寫衰我講我壞話既富足主,邊。忽。似。先?

自從富足主篡位失敗之後,意志消沉,終日拎住部IPHONE瘋狂打機,身形已經同退役既朗拿度睇齊,有隊友更加暗地裡幫富足主起左個朵叫「肥 _ 淦」,據聞呢位隊友下屆都好大機會離隊他投。作為足主,我當然希望呢位昔日球場上既兄弟振作,所以我特登叫佢搞左個「HARTIEND F.C. 夏體硬足球隊專頁」,希望佢能夠係隊波裡面搵番自己位置。

講番隊波啦,由於上次記協盃四強遇上暴雨,呢場四強賽就延期到5月1號舉行,我地夏體硬將會遇上記協盃宿敵TVU,翻查往績,TVU可以話係我地剋星,同TVU交手咁多次我地都係輸多贏少,當中包括上屆踢成0比0,互射九碼輸埋,所以球隊上下都當呢場波係決賽咁打。

以下係賽前預計陣容:

守門員:唔知
後防:或者有阿聲、可能有紀恩、正謙都有機會
中場:靚仔威、更靚仔既阿MING
前鋒:唔排除由我掛帥

賽事5月1號大坑東細場上演,0930開賽,不收門票免費入場。

國足主
columns-dlmsports-banner-resize

Comments