【體路專欄】冇見一排,又輪到我富足主登場,記得我嗎 有掛住我嗎?

最近呢個專欄好似消息匿跡咁,一來富足主堅係忙,二來國足主又分身不瑕……趁機會交代一下,國足主依家已經喺體記協會高層,據講仲係負責足球、籃球(?)同埋一切文娛康樂事務,即係體記界嘅李美嫦,身居要職嗰隻。

至於夏體硬嘅近況呢,上星期已經踢咗記協盃8強戰,憑住阿Meng連中三元,大勝3比0晉級,總算突破咗上屆成績。當然我哋唔會因此而自滿,因為呢個星期六就踢4強,距離決賽只差一步。

18

早前我哋派出U50青年軍出戰NIKE5土瓜灣站公開組賽事,結果順利取得小組亞軍,並取得呢個星期日出戰麥花臣表演賽嘅參賽資格。今次嘅比賽,球隊曾經經歷過不幸嘅局面,但同時亦有啲幸運之神嘅幫助。無論如何,下季希望夏體硬嘅小將繼續努力,爭取小組首名嘅資格吧。

16

今次NIKE5有個發現,佢就係喺分組賽一落場就有入波嘅XXHIM(呢排佢太紅,無謂再響朵捧紅佢)。其實佢本身係踢U40,今年只得3X歲。不過佢身型高大,加上場上成熟而冷靜,點睇都唔似越級挑戰。佢一落場就為夏體硬射入一球,一控一轉身再一下V老篤,非常乖巧,相當精彩。教練認為XXHIM喺今次比賽中表現非常出色,比之前有好大嘅成長,呢啲就係比贏得冠軍更開心嘅收穫。另外門將可樂暉亦有出色嘅表現,至於點好法就唔記咗喇,都係一貫水準咁啦。

17

無可否認,夏體硬現時有極大的優勢,只要餘下比賽全勝,就可以贏雙料冠軍。不過夏體硬現時先踏入魔鬼賽程,2日踢2場比賽,仲未計國足主屁股痕癢突然加插嘅練習賽,只要一時大意就會前功盡廢。加上全民皆(老)兵,一有乜冬瓜豆腐,國足主就可以專心為體記協捐軀,所以我哋必須非常小心,等錦標到手才說。

01

Comments