夏體硬足球隊專欄:專欄加入停賽制度



富足主同各位網民一樣,一到o左星期二/三/四,就會上o黎呢度,關注o下夏體硬o既消息。可惜吖,上個禮拜手㩒到F5都爛埋,竟然見到一篇FF文,不其然嗌o左出聲:「乜咁大o徙啊?」

一直以o黎,會方都好珍惜每一個可以宣傳球會o既機會,當然你話要做到一個post一張相每次都係o個幾個人share,就太過hard sell喇,人唔笑狗都吠啦,但係對於呢個地盤,就從來都係高度重視,因為唔想浪費o左一個咁好o既平台,點知足主竟然交hea稿,真係不禁令人搖頭歎息。

所以富足主就有個新構思,反正我o地隊中有唔少球員自命風流才子,與其o的人寫成點都肯定有得寫,不如就引入停賽制度。例如每段稿被like次數少過某一個數目,就罰佢下周停賽,等其他隊友接上,防止有人又寫hea稿,唔知足主願唔願意接受挑戰呢?

仲有,足主早前私自搞o左個小圈子足球先生選舉,諗住再捧一捧佢心腹可樂暉,搞到唔少隊友有意見。大熱倒灶o既陳小明(假名)仲同富足主講,點解可樂暉事前根本冇提名都可以得獎?咁我當時就求其敷衍佢,解釋因為可樂暉今季表現有進步,特別係少o左蝦碌,加上平時點玩都唔駁咀,可能因為咁先得足主歡心啦。點知小明聽完就仲躁,話咁點解唔索性頒個「每月最乖」畀可樂暉喎。之後小明仲威脅要離隊,又發悔氣話以後改著三間(實情係佢依家返工已經日日著),唉,麻煩足主下期回應下喇。

富足主
logo-dlm-small

國泰、Germagic及Canon 全力支持體路東京奧運之旅。由2019年10月至2021年8月期間,國泰、Germagic及Canon將全力支持體路直擊香港奧運運動員「Road To Tokyo」之旅,體路「Road To Tokyo」專頁現已面世,立即Click入呢度,一齊 #撐起港隊。
Share via
Copy link
Powered by Social Snap