夏體硬足球隊專欄:經典與現役



__ (2)

剛剛過去o既星期日,係一年一度嘅NIKE5決賽大日子,我哋作為參賽球隊加上贊助球隊,呢日當然要出一分力啦,當日我哋派出2隊同Milk踢表演賽,結果成功包辦三甲其中2個席位。

隨住規模日漸龐大,前來試腳嘅飛來蜢愈來愈多,今次亦係夏體硬首次派出超過1隊踢NIKE5表演賽。喺國足主提議下,當日我哋分開「經典」同「現役」2隊。富足主同國足主呢啲開國功臣就列入「經典」隊,至於另一隊就由一班年青力壯嘅U40青年軍組成。

當日我哋各有一名試腳球員上陣,「現役隊」就有「珠海卡卡」,而「經典隊」就有積sir壓陣。至於試腳結果,兩位唔使心急住,返去等下電話先,遲啲就會有專人通知大家㗎啦。

表演賽形式係由我哋同Milk踢單循環,根據賽程編排,我哋會先同Milk踢,最後一場先內訌。今次難得富足主同國足主有共識,就係留力最後一場先打真軍,所以對Milk 嗰2場戰果,大家會當粉筆字咁抹咗去,到壓軸戰先當決賽咁打。

花咗大家咁多時間,終於到戲肉啦。好可惜呢場決賽並唔係想像中咁勢均力敵,甚至係一面倒添,真係對大家唔住。結果我班哋經典前鋒喺幾乎零合作性之下,都入咗5球,至於現役嗰班呢,就只入到「正正常常」嘅可樂暉3粒。

富足主喺度有個反建議,如果下年再派2隊嘅話,不如分「富足主邀請隊」同「國足主邀請隊」,戰情一定會刺激好多!(但最好搵埋救傷隊駐場啦)

富足主
logo-dlm-small

國泰、Germagic及Canon 全力支持體路東京奧運之旅。由2019年10月至2021年8月期間,國泰、Germagic及Canon將全力支持體路直擊香港奧運運動員「Road To Tokyo」之旅,體路「Road To Tokyo」專頁現已面世,立即Click入呢度,一齊 #撐起港隊。
Share via
Copy link
Powered by Social Snap