嘉士伯無酒精啤酒 行山後Chill一Chill低卡路里唔怕肥



【體路專題】近年香港人行山成風,準備上山人士「行山Look」裝備當然唔少得。一般行山背囊除有足夠飲用水、充滿電源的手機、外套、雨具同簡單急救用品外,不少人都會帶定乾糧、飲料上山充饑,順道避開鬧市休息放鬆。行山運動人士最近有一新興裝備必需品 ── 嘉士伯無酒精啤酒,嘉士伯無酒精啤酒主打低卡路里,可盡情與朋友於郊外「Chill一Chill」。

行山算有益身心的運動,原因好簡單,因為在欣賞香港景色,呼吸新鮮空氣外,與友人在山上「打卡」休息,放鬆心情,亦是不少都市人鍾愛的聯誼活動。行山後出一身汗,飲罐啤酒更是不少人夢寐以求的事,嘉士伯無酒精啤酒酒精含量不超過0.5%,讓喜愛運動的你可以於運動後無顧慮享受啤酒的冰凍及快感。

究竟咩係無酒精啤酒?嘉士伯無酒精啤酒透過獨特的釀造過程,稱為酒精蒸發,溫和地去除;大部分酒精,得以保持經典啤酒的完整味道,絕無人工味道。所以更加適合隨時隨地飲用。

行山後同班FRIEND 一齊啤啤佢,將可能係最Best嘅Moment!

(贊助內容)

想了解更多第十四屆全國運動會香港隊資訊,請瀏覽www.lcsd.gov.hk/14NG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap