Hi,各位波友!當你地睇到呢篇網誌o既時候,我已經離開o左…soccerwave喇,之前網上有傳言話係由於佢地編輯犬夜叉自薦加盟被拒而遭報復cut夏體硬專欄,純粹係傳言!因為犬編根本唔識踢波,射波佢就可能識,我地雙方係和平分手o既。

o黎到新地頭,夏體硬專欄亦會搞搞新意思,由以往得我一條友出聲,變成我同副足主兩個唱雙簧,一人寫一個禮拜,未來亦唔排除會邀請其他隊友,好似可樂暉呢d要chok出o黎o既經典球星上o黎講下波經,甚至請5+him上o黎講下佢對於長居後備有乜o野見解等等。

咁點解要有d咁o既諗頭呢?有睇開呢個專欄o既波友都應該明架喇,早兩年我經常o係呢個專欄寫光頭寫可樂暉寫其他隊友點點點點點,爆佢地d私生活同怪癖出o黎,咁,咪比人嘈囉,又話我獨裁到CY咁款,又話我大搞白色恐怖,所以咪有人借住soccerwave cut夏體硬專欄呢單o野大做文章囉,至於係邊個?唉,大家心照啦,講出o黎光頭又唔開心。

作為體育記者行家,我個人就非常欣賞「體路」呢個網站,畢竟而家主流傳媒大多數篇幅同時間都係用o黎報道歐洲波或者外國體育消息,至於本地運動員呢?除非係有好爆、好突出o既消息,否則都會因為唔夠「紙數」或者「airtime」,而放棄報道,其實咁,對於本地有心有力o既運動員,唔係一件值得開心o既事,多一個好似「體路」咁o既媒體,去cover一d主流媒體忽略o既資訊,對運動員同運動迷都係一件好事,希望大家多多支持「體路」,亦多多click入o黎睇夏體硬專欄!

唉,下期輪到副足主執筆,唔知佢又會講我咩壞話,諗起就頭痕……

國足主

logo-dlm-small

Comments