【體路專欄】今個球季,絕對係強隊多災多難既一季,英超有曼聯,意甲有A米,港甲有少林寺,而記協盃呢…咪就係我地囉…

好遺憾,我地今年係記協盃射輸9碼出局,相信令唔少人大跌眼鏡,足主我呢個星期匿左係屋企個茅坑左思右想,大致將今屆失利既原因歸納為以下幾點:

1) 最近hit爆既釣魚發燒友令大家廢寢忘餐疏於練習
2) 一代名將富足主沉迷玩樂身形暴脹打擊士氣
3) 球隊未有為成功衛冕定下可觀獎金
4) 可樂暉離隊令大家怨氣無處宣洩

10362735_10152445246359804_1332602985_n

話就話有咁多原因,但經過莫耶斯被炒事件之後,我就明白無論有幾多個有point既原因都好,總之輸波賴領隊就一定無死,故此今期專欄,我國足主就宣布辭任夏體硬領隊職務,只係保留足主、技術總監、體育部主任、球會經理等等職位,下季亦將會重返球隊主力陣容。

有人問,一隊波點可以無人做領隊?我都明白,近兩季我已經不斷放下身段排除成見邀請富足主兼任領隊,可惜多年前一位球迷係佢面前讚我靚仔但無讚埋富足主一事,佢一直都耿耿於懷,今屆出局之後我痛定思痛,早幾晚就約左贊助商NIKE出黎共商來季大計,據聞未來計劃多多既NIKE亦有意為夏體硬設計訓練計劃及聘請世界級教練,一有最新消息,一定會向大家公佈。

國足主
logo-dlm-small

Comments