夏體硬足球隊專欄:富足主為夏體硬求簽



20130213-dlmsports-columns

新一年首次同大家見面,富足主先代表夏體硬祝各位球迷腳腳七注,守龍o既就其門如市(對我o地時)。

今個星期六,即係年初七,就係記協盃準決賽o既大日子,我o地朝早10:15就會o係跑馬地12號場同TVU爭決賽席位。今屆賽事打到呢個階段,老老實實,係有少少意料之外。事關目前剩番o既4強份子,有3隊都係以小組次名出線,幾支賽前被看高一線o既球隊,都已經大熱倒灶。而上屆o既最後4強,更加係死剩我o地一隊。

由於撞正新年假期同埋賀歲盃,我o地今個星期o既練習亦大受影響,好在o係過年之前先安排o左特訓,我o地將球員分成3隊波,然後混合埋其他行家,分別挑戰過屯門教練隊、和富大埔同埋橫濱FC(香港),先後同梁帥榮、韋海英、陳旭智、同埋福田健二(冇錯,係o個個前日本小國腳)等前度或現役球星交手,戰績分別係1勝1和1負(有錯請指正)。老土o的講句,戰果並唔重要,最緊要就係畀大家有比賽機會,keep住比賽狀態。

至於星期六場波有咩部署,相信足主已經心中有數,富足主不嬲少說話多做事,所以o係年初二就特別搵車公求o左支簽。支簽係第46上簽,簽文係:

根深不懼風搖動
流濁誰知原是清
官有正條民有理
何愁無事不分明

既然係上簽,照計應該唔使愁啦,不過睇番解簽篇文,竟然有句「勝算雖大,以和為貴更佳」。

唔通個天又想肥超做英雄?

__

PS
to足主:個app盛惠$28,張單稍後會寄去你屋企

富足主

想了解更多第十四屆全國運動會香港隊資訊,請瀏覽www.lcsd.gov.hk/14NG
Share via
Copy link
Powered by Social Snap