_HD_YouTube_Mozilla_Firefox_2013_10_05_19_51_23

對不起,近期忙著籌備亞太區首個業餘球隊的VDO(video的戲稱)blog,忙得不亦樂乎,以致網誌經常脫稿…當然,這是藉口,有邊個足主做錯事,係會無藉口呢?

我希望球員(特別係富足主)明白,管理及改革球隊,是夏體硬既艱苦,卻又是必須要走的路,夏體硬的確不能只靠寥寥幾隻字既文字blog去支撐,人家少林寺都走上時代尖端,出VDO blog,是希望能夠發展更生動更活潑的面貌去面對群眾。

我個人意見,我認為「港女14巴」有很好的參考價值;呢十幾年每提起港女,每個年代都有一d代表性事件,好似多年前既「港女63.8」、「5蚊港女」、「港女趙燕萍」甚至早排既「港女500」,可見港女呢個議題、話題,無論有意無意都好,每個年代都會有一d代表性事件帶番起高潮,用推廣一件事既角度黎到睇,其實係非常成功。

而我地呢,除左有事無事推可樂暉出黎雞汁式咁哈哈哈哈哈哈哈哈之外,球隊推廣上似乎去到一個樽頸位了,所以,推出VDO blog是勢在必行的,構思中既VDO blog將會放在體路,大家可以subscribe sportsroad呢個網站。

如果無時間睇片,當聽message咁聽都OK架,搭住車聽又得,上住網聽又得,沖住涼聽都得,大家喜歡的話,請比個Like!

國足主
logo-dlm-small

Comments